Klaar voor het vaarseizoen?

Geplaatst op 24-03-2024  -  Categorie: Algemeen

WERKDAG

Tijdens de werkdag van zaterdag 23 maart is onze haven klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. 'Vele handen maken het werk licht', zo luidt het oude gezegde, bij Maas en Waal hebben we dat weer eens in praktijk gebracht.  Het verwijderen van de oude lantaarnpalen, die met bikkelhard beton verankerd waren in de klei was geen kattenpis: eerst met twee man en sloophamer een aanval op het beton uitvoeren en daarna met 12 sterke handen de paal vrijmaken. Het bleek een uitdagende klus die zes maal succesvol werd uitgevoerd, ''opgeruimd staat netjes'' Onderwijl werd ook het talud onderhanden genomen, alle sleuven zijn keurig dichtgemaakt. Dankzij een goede opkomst en ieders inzet naar vermogen kon ook al het overige werk verzet worden; het terras, de drijvende troep uit het water, de herplaatsing van de elektra op de steigers etc. etc. In het warme clubhuis waar heerlijke erwtensoep door Silvia en Truus werd geserveerd was de sfeer opperbest. De haven heeft weer een opgeruimde en strakke uitstraling met de nieuwe lichtmasten en Ledverlichting, dank aan allen die daar een bijdrage aan leverden. Laat het vaarseizoen maar starten! 

Maak voor het lieren van je schip gebruik van het inschrijfformulier, door dit tijdig op onze site te doen voorkom je teleurstellingen.  

Actuele stremmingen 

SLUIS GRAVE ivm onderhoud en werkzaamheden; Volledige Stremming van vrijdag 15 maart t/m zondag 28 april. Zie ook berichten op:  https://vaarweginformatie.nl/frp/main/#/nts/FTM/Rijkswaterstaat-2024-731

Keersluis Cuijk – Katwijk is gestremd -geen scheepvaart mogelijk- op 6 en 13 april 2024 vanwege onderhoud tijdens de volgende tijdblokken: van 07.30 tot 09.30 uur, van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.30

ALV

De Algemene Ledenvergadering van maart is tot nader bericht uitgesteld. 

De Binnenloper

Voor alle (aspirant)leden en donateurs ligt er een exemplaar van ons clubblad 2024 klaar in het clubhuis. Je vindt dit op de vensterbank aan de zuidzijde. Neem een eigen blad mee naar huis en verschaf jezelf veel lees- en kijkplezier. Bovendien beschik je daarmee op papier over de agenda van 2024 en de gegevens van alle contactpersonen.  O ja, en voel je vrij om voor het komende nummer een bijdrage te schrijven of foto's in te sturen, de inhoud komt immers tot stand door leden > voor leden !