Mogelijke stijging van de Maas door hevige regenval

Geplaatst op 13-07-2021  -  Categorie: Algemeen
De komende dagen wordt veel regen verwacht in het stroomgebied van de Maas, met name in de Ardennen is de voorspelde neerslagsom aanzienlijk. Deskundigen voorspellen een flink toenemende afvoer van de Maas, met een verhoogde waterstand. Op basis van de verwachte afvoeren is er een kans dat de steigers onder water komen te staan. 
Hoe het allemaal gaat verlopen is nog niet helemaal duidelijk, maar waakzaamheid is geboden. Hoogwater in de zomerperiode komt niet zo vaak voor (laatste keer in 1980),  maar vanwege onze vaste steigers is de kans op problemen of schade groot.
Het bestuur en het hoogwater team houden de voorspellingen goed in de gaten. Net na het weekend wordt de hoogste waterstand verwacht.
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen schip, dus zorg dat je landvasten gevierd kunnen worden en lijnen aan de palen mee kunnen schuiven. Houd zelf je schip zoveel mogelijk in de gaten!
Verder is het goed te weten dat de stroomsnelheid komende dagen toe kan nemen tot 5-6 km per uur. Let dus op bij het in en uitvaren van de haven.
Voor meer achtergrondinformatie, maar ook actuele ontwikkelingen: Waterpeilen.nl
Wij houden jullie op de hoogte.