Ooststeiger hersteld en weer beschikbaar

Geplaatst op 15-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Enkele weken geleden hebben we jullie bericht over de gedeeltelijke verzakking van de oost-steiger als gevolg van de hevige sneeuwval begin februari. Vanwege de onveiligheid en met het oog op de herstelwerkzaamheden was het gebruik van de oost-steiger tot nader order niet toegestaan.

Vandaag donderdag 15 april 2021 is er door een aantal vrijwilligers onder leiding van Pieter Brittijn hard gewerkt aan de oost-steiger. Door de goed uitgekiende manier van werken, met behulp van een zelfgebouwde hulpconstructie, ligt de steiger er weer keurig en kaarsrecht bij. Gelukkig waren er geen tegenvallers en kon aan het eind van de middag het "sein veilig" gegeven worden. 

Anders dan in de Algemene Ledenvergadering op 26 maart is medegedeeld was het niet nodig om deskundige hulp van een daarin gespecialiseerde onderneming in te huren om de schade te herstellen.

Vanaf vrijdag 16 april 2021 kunnen de boxen aan de oost-steiger weer gebruikt worden! Wij vragen aan de leden en aspirant-leden die op dit moment niet op hun eigen plaats liggen, komend weekend hun eigen box weer op te zoeken. 

De havenindeling 2021 staat op de website en hangt in de publicatiekast aan het werkhok. 

De leden en het bestuur zijn veel dank verschuldigd aan Pieter Brittijn en zijn hulptroepen. Dankzij deze vrijwilligers kan iedereen weer gebruik maken van een veilige steiger, als start van een hopelijk prachtig vaarseizoen! 

Het bestuur van WSV Maas en Waal