Verenigingsdag 6 juli 2019.......... zie voor de beelden van deze dag het fotoalbum !

Geplaatst op 11-07-2019  -  Categorie: Algemeen

Verslag  van de onderlinge zeilwedstrijd Verenigingsdag 6 juli 2019.   Elf boten gaan er over de startlijn: Jan Hubers en zijn vrouwen varen het enige zeiljacht (de Fiesta), omdat onze voormalige clubkampioen Maurits het nog even (letterlijk) aanziet na zijn ziekte. Dan drie houten zestienkwadraten; Huub Pernot met zijn vrouw (aanwinst in de aspirantenklasse!) in een prachtige mahoniehouten BM van Somers  uit Roermond, Thijs en Lisanne in een heus zusje (ook een Somers), en Elsemiek en haar partner in de derde BM (werf mij onbekend, maar ze liepen goed vandaag!). Lettie Lubsen is met zeilpensioen, maar laat zich afvaardigen door een oudgediende in het wedstrijdveld, de roemruchte koning van de spinakerloefschoot, Rob, ik-laat-me-niet-afleiden, Ebbeling in de met gekortwiekte 16m2-zeilen opgetuigde Flytour van Lettie. Aan boord partner Monique en (als reserve voor zwaar weer?) Remco Kocken, zoon van de beroemde Valkenier Bert Kocken. Dan nog vijf Valken: de polyvalk van Leo & Trees, die van Dries&Joost en de Polifinario van Sjef&Ciel. Voorts twee houten Valken, de 844 van Ton, met de koningin van onze bar, Henriette, als prominente bemanning en de derde Somers-boot, Maarten&Joep in Valk 581, vandaag het start/jury-schip. Onze mysterie-guest schuift op de Kraaij, enige tijd na het startschot, met de FD in het veld; Pieter en Marijn.

Het is fantastisch zeilweer; de wind is west en redelijk constant met vriendelijke vlagen en een knoopje of tien. De zon laat zich voortdurend zien en het is gelukkig niet te warm. Het is een prachtig gezicht om die sliert witte zeilen over het blauwgroene water te zien schuiven. Bij de wind, zowat in planee, leveren de zestienkwadraten hun fraaie schuimkraagje, zo vlak achter de boeg…

De debutant Huub laat al rap zien dat hij ook rap is en een geroutineerd schipper. De 16m2 van Elsemiek blijft er ook goed bij dit keer! De FD van Pieter (nog altijd buitencategorie) sluit aan, schuift voorbij en demarreert, zo gauw er zich een vlaag voordoet. In de verte zien we de FD de laatste boei ronden. Rob laat zien dat de Flytour heel goed mee kan en dat het dus niet aan het schip ligt…

Ook de Valken zijn aan elkaar gewaagd, maar Sjef springt er dit keer toch echt wel uit! Hij drukt (afgezien van die FD) ruimschoots als eerste de boeg over de startlijn. Jan is waarschijnlijk ook gefinisht ?.

Ik noem in deze laatste alinea gemakshalve alleen de namen  van de schippers, maar het echte werk werd natuurlijk gedaan door de bemanning! Als we dat maar weten!

 

Het was een heerlijke wedstrijd, en Joep en ik vragen ons werkelijk af of die tijdwaarneming en sw-verrekening nu echt wel nodig is. Wij hebben er op deze manier in ieder geval een goed gevoel bij!

 

Maarten